in English

 

Etusivu

 

Esittely

Toimintasuunnitelma ja talousarvio

Toimintakertomus ja tilinpäätös

Säännöt

 

Jäseneksi

 

EKF

 

Tapahtumat ja muu toiminta

Tapahtumat

Lukupiirit

Kirjoituskilpailut

 

Linkit

Yhteistyötahot

ELKI mediassa

 

Arkisto

Menneet taphtumat ja toiminta

Kokospöytäkirjat

Asiakirjat

 

Yhteystiedot

Ota yhteyttä

 

Esittely

ELKI on vuoden 2009 keväällä Tampereen yliopiston kirjallisuuden opiskelijoiden aloitteesta perustettu yhteisö, jonka tarkoituksena on elävöittää kirjallista kulttuuria ja luoda vaihtoehtoja kirjallisuuden kaupallistamiselle ja tuotteistamiselle.

 

Elävä kirjallisuus ei näivety kirjastojen varastoissa, kaavaudu kysynnän kosiskeluksi tai mäskiydy messupöydille mitäänsanomattomiksi kulutushyödykkeiksi. Elävä kirjallisuus on muuttuvaa, ristiriitaista, potentiaalista ja itsessään erottamatonta elämisestä, kokemisesta ja näkemisestä.

 

Vaikka yhdistyksemme suhtautuu kriittisesti erityisesti kirjallisuuden ylikaupallistumiseen ja käsittämiseen yhdentekevänä viihdykkeenä, pyrimme toiminnallamme elähtäneen kirjallisuuden vastustamisen sijaan ensi kädessä luomaan uutta. Näkyvin esimerkki tällaisesta toiminnasta on ELKIn jokakeväinen Elävän Kirjallisuuden Festivaali, joka järjestettiin menestyksekkäästi ensimmäistä kertaa helmikuussa 2009.

 

Kaikki toimintamme on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja voittoa tavoittelematonta. ELKIn keräämä tuotto käytetään kokonaisuudessaan elähtäneen kirjallisen kulttuurin virvoittamiseen. Yhdistyksemme nousee talkoolähtöisestä opiskelijatoiminnasta ja tarjoaa opiskelijoille muun muassa arvokasta työkokemusta kulttuuritapahtumien organisoinnissa, mutta aukeaa avoimin mielin myös akatemian ulkopuolelle kaikille vaihtoehtoisen kirjalliseen kulttuuriin vaikuttamisesta kiinnostuneille ihmisille, järjestöille ja yhteisöille.