Elävän kirjallisuuden festivaali on jo ensi viikolla!

Helmikuu on täällä ja se tarkoittaa sitä, että pian on aika juhlia jälleen elävää kirjallisuutta Työväenmuseo Werstaan tiloissa vanhan Finlaysonin tehtaan alueella, aivan Tampereen sydämessä. EKF2024: UNI järjestetään lauantaina 17. helmikuuta, eli jo ensi viikon lauantaina! EKF johdattelee kävijänsä tänä vuonna unien kiehtovan maailman äärelle. Miten kirjallisuudessa käsitellään unia? Millaisia asioita unet meille kertovat?

 

Festivaalin ohjelmisto kokoaa yhteen toinen toistaan kiinnostavampia alan asiantuntijoiden paneelikeskusteluja, kirjailijahaastatteluita, sanataide- ja musiikkiperformansseja sekä työpajoja.. Mukana on kovia kirjallisuuden tieteenalan ammattilaisia niin Tampereen kuin Turunkin yliopistoista, kiinnostavia kirjailijoita kuten Magdalena Hai, J.S. Meresmaa, Riina Tanskanen ja Samu Kuoppa sekä muita kirjallisuus- ja kulttuurialan tekijöitä. Olemme saaneet mukaan festivaaliin liudan näytteilleasettajia, jotka tarjoavat kiehtovaa ja ajankohtaista ohjelmaa Bertel-salin lavalla koko tapahtumapäivän ajan. Koko päivän on mahdollisuus myös ostaa kirjoja suoraan kustantajilta.

 

Elävän kirjallisuuden festivaali 2024: UNI Työväenmuseo Werstaalla 17.2.2024 klo 11–17. Festivaalipäivä huipentuu Tiiliskivi-klubille, jossa Tiiliskivi-palkinto jaetaan vuoden 2023 parhaalle kaunokirjalliselle teokselle, joka kuitenkin on ilmestyessään jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Tiiliskivi-klubi 17. helmikuuta klo 17–22 Tampereen G-Livelabissa. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Ohjelmisto ja aikataulu löytyvät kokonaisuudessaan Ohjelma 2024 -sivulta.