Elävän kirjallisuuden festivaali kiittää!

Jotta voimme tuottaa laadukkaan ja ilmaisen festivaalin, tarvitsemme tukea niin apurahojen, yhteistöiden kuin lahjoitusten muodossa – esiintyjistä, näytteilleasettajista ja kävijöistä puhumattakaan! Tahdommekin kiittää kaikkia festivaaliin osallistuneita arvokkaasta tuesta elävälle kirjallisuudelle ja Tampereen kulttuurielämälle!

Koneen Säätiön myöntämällä apurahalla saamme turvattua festivaalin toteutumisen vuosiksi eteenpäin. Apuraha yhdessä Tampereen kaupungin myöntämän tapahtumatuen kanssa kertovat tahdosta tukea myös pienempiä ja voittoa tavoittelemattomia kulttuuritapahtumia, mistä olemme loputtoman kiitollisia ja ilahtuneita!

Työväenmuseo Werstas on tarjonnut kodin Elävän kirjallisuuden festivaalille jo lähes 15 vuoden ajan! Tahdomme kiittää Werstasta upean kirjallisuutta, kulttuuria ja historiaa kunnioittavan tilan tarjoamisesta festivaalillemme! Kiitos myös lounaasta vastanneelle Café KATTO:lle sekä G Livelabille, joka isännöi tämän vuoden Tiiliskivi-klubia upeissa tiloissaan Tammerkosken varrella.

Tredu on vastannut tapahtuman striimauksesta aikoina, jolloin se oli ainoa tapa saada festarit järjestettyä. Myös tänä vuonna Tredu mahdollisti osittaisen osallistumisen festivaalille, jos ei päässyt paikan päälle. Tallenne Auditorion paneelikeskusteluista jää Elävän kirjallisuuden festivaalin Youtube-kanavalle. Kiitos Tredu!

Sanataideyhdistys Yöstäjän työ sanataidekasvatuksen ja lukemisen parissa, sekä Radikaalien ristipistojen queerfeministinen ja käsityötaitoa pinnalla pitävä työ nostavat esiin tärkeitä ja arvokkaita keskusteluja. Kiitos Yöstäjälle ja Radiksille, jotka olivat mukanamme tekemässä monipuolista ja osallistavaa festaria!

Elävän kirjallisuuden festivaalin takahuonetarjoiluja sponsoroivat Lidl Finlayson, K-Supermarket Ratina sekä opiskelijaomisteisen Juveneksen Café Alakuppila. Kiitos tuestanne opiskelijoiden tuottamalle festivaalille ja elävälle kirjallisuudelle!

Tahdomme kiittää kustantamoita, yhdistyksiä ja kaikkia esiintyjiä, jotka rikastivat festareidemme tarjontaa tiedoillaan, taidoillaan ja asiantuntijuudellaan. Kiitos myös runsaalle festivaaliyleisölle – ilman kiinnostustanne kirjallisuutta ja kulttuuria kohtaan ei olisi festareitakaan!

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, haluamme kiittää Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestöä Teema ry:tä, joka on tukenut festivaalin tuottamista niin korvaamattomien talkoolaisten, keskusteluiden, kuin taloudenhoidon merkeissä!

Nähdään ensi vuonna!
Elävän kirjallisuuden festivaalin 2023 tuottajat,
Ilona Rantamäki, Vilma Tyni & Eveliina TalviOja