Ohjelma 2024

AUDITORIO

Paneeli: Unimetafora kirjallisuudessa
Klo 12.00–12.45

Mikä merkitys unilla on kirjallisuudessa? Minkälaisen leikkikentän unien käyttö kirjallisuudessa avaakaan esimerkiksi kirjallisuuden tutkijoille? Tätä näkökulmaa keskustelussaan tutkivat Hanna Samola ja Nanny Jolma.

Paneeli: Utopia ja dystopia
Klo 13.00–13.45

Tampereen yliopiston kirjallisuudentutkija Saija Isomaa ja väitöskirjatutkija Riikka Pirinen keskustelevat esseisti ja Turun yliopiston väitöskirjatutkija Aurora Ala-Hakulan kanssa kirjallisuudessa esiintyvistä utopian ja dystopian vastavoimista.

Paneeli: Tiina Lehikoinen & Sirpa Kyyrönen
Klo 14.00-14.45

Keskustelu unista ja unettomuudesta, kukista ja ruumiillisuudesta – ekofeministisiä kulkuja nykyrunoudessa.

Paneeli: Mistä nuortenkirjallisuudessa unelmoidaan?
Klo 15.00-15.45

Kirjailijat J.S Meresmaa ja Magdalena Hai avaavat oven nuortenkirjallisuuden unelmiin. Mistä nuoret unelmoivat nykypäivänä ja mitkä asiat ovat heille tärkeitä?

BERTEL-SALI

Elo Viiding

Klo 11.15

Runoja: Saaga Suonvieri

Klo 11.30 

Runoja: Herman Jesse

Klo 11.45

Haastattelu: Kalle Malmberg & Anna Tapola

Klo 12.00

Keskustelu: Historia VS. runous – Mika Sivonen & Mika Kempas

Klo 12.30

Haastattelu: Kirjailija ja alitajunta. Kristiina Wallin & Laura Laakso

Klo 13.15

Esittely: Tamperelainen katulehti Rohee: mikä se on ja mitä minä siitä saan?

Klo 14.15

Haastattelu: Laura Laakso & Vesa Tompuri

Klo 14.45

Anu Kolmonen

Klo 15.15

Esitys: Jonne Piltonen & Ante Jalvela

Klo 16.15 Runoilija Jonne Piltonen ja saamelaismuusikko Ante Jalvela tuovat lavalle rytmisen, melodisen ja performatiivisen runoesityksen.

TYÖVÄENTALO

Riina Tanskanen & Samu Kuoppa: KAPITALISMIN SUURI ILLUUSIO
Klo 12.00
Kapitalismin suuri illuusio -teos (Into 2023) houkuttelee vaaleanpunaiseen vastarintaan talouden nykyjärjestelmän ongelmallisia rakenteita tarkastellen.

Tiiliskivi-raati esittäytyy
Klo 13.00

Vuoden 2023 Tiiliskivi-raati esittelee Tiiliskivi-palkintoa sekä finalisteiksi yltäneitä teoksia. Tiiliskivi-palkinto on Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden vuosittain myöntämä palkinto teokselle, joka ansioistaan huolimatta on jäänyt vähemmälle huomiolle. Kyseessä on Suomen painavin kirjallisuuspalkinto – 6 kg! Esittelemässä raadin jäsenet Helmi Isopahkala ja Saara Vuotila.

Lukupiiri Affektiharha
Klo 14.00
Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden lukupiiri Affektiharha pitää avoimen lukupiiritapaamisen Elävän kirjallisuuden festivaalilla! Luettavana kirjana on Marko Leinon Unimaailman vangit (Otava 2022). Lukupiirissä voi osallistua keskusteluun vaikka ei olisi lukenutkaan teosta – tai vain seurata kiinnostavaa kirjallisuuskeskustelua!

Ranja Omaheimo
Klo 15.30
Helsinkiläinen runoilija ja aktivisti Ranja Omaheimo esittelee meille omaa osuvaa sanataidettaan. Tule kuulemaan ja vaikuttumaan!

PAJA

Yöstäjän sanataidepaja: Yövoimatoimisto

Klo 12.00–13.30 Sanataideyhdistys Yöstäjä johdattaa kaikenikäiset sanojen ja tarinoiden maailmaan. Tule nonstop-unitaidepajaan löytämään yöminäsi ja uusi, satumainen ammatti! Yöllistämme kaikki yöttömät takuuvarmasti.

Päiväunihuone

Klo 13.45 Tervetuloa unelmoimaan, rauhoittumaan tai päiväunille! Pienet lepohetket keskellä päivää pitävät pään pilvissä.

Työpaja: UNELMAKARTTA

Klo 15.00 Työpajassa askarrellaan oma unelmakartta. Mukaan tarvitset vain omat unelmat.

JATKOT TIILISKIVI-KLUBIN MERKEISSÄ!

Tiiliskivi-klubi esittelee Tiiliskivi-palkinnon finalistit sekä palkitsee voittajan 23. kerran 17.2.2024 Tampereen G Livelabissa klo 19 alkaen.

Kirjailijoiden lisäksi klubilla esiintyvät myös drag-taiteilija Varanka sekä bändi Lilith & The Wildflowers!

Vapaa pääsy!