Esiintyjät 2021

Teemu Ikonen on yleisen kirjallisuustieteen dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen teoksensa Kirjallisuuden aika (Teos 2020) käsittelee nykyisyyttä kirjallisuudessa ja kirjallisuutta nykyisyydessä. Parhaillaan Ikonen tutkii nykykirjallisuutta adaptaatiokulttuurissa Koneen säätiön tuella.

Kuva: Milka Alanen/Teos

Riina Tanskanen on taiteilija ja yhteiskunnallinen ajattelija. Tanskanen tekee söpön naivistista taidetta Tympeistä tytöistä, jotka asettuvat – tai ainakin yrittävät asettua – naisiin kohdistuvien odotusten ja vaatimusten yläpuolelle.

Instagramissa Tympeitä tyttöjä (@tympeattytot) seuraa yli 24 000 ihmistä. Taitelijan sarjakuvakirja ilmestyy kesällä 2021 Into Kustannukselta.

Kuva: Milja Laakso

Sirpa Kyyrönen on Hämeenkyrössä kasvanut ja Helsingissä asuva runoilija. Kyyrönen on julkaissut neljä runoteosta. Ilmajuuret sai Tanssiva Karhu -palkinnon vuonna 2017. Kyyrösen viimeisin runoteos on Nimesi on Marjatta (Otava 2020). Kyyrönen tekee tällä hetkellä runotyötä Osuuskunta Poesiassa mm. hallituksen puheenjohtajana.

Kuva: Jonne Räsänen/Otava


Vita nuova on (post)milleniaalien kumouksellinen verkkomedia. Vastaiskuna nykymedian nopean sisällön trendille haluamme antaa tilaa hitaalle, pohdiskelevalle asiaproosalle. Vita nuova pyrkii tuomaan esiin tuoreita näkökulmia keskittyen aikamme yhteiskunnallisiin, poliittisiin ja kulttuurisiin ilmiöihin.

Vita nuovaa tuottaa tamperelaisista kirjallisuusintoilijoista koostuva kollektiivi, jossa vanhan ajan kirjoittajaryhmien henki yhdistyy internetin hegemonian, terrorismiuutisten ja ilmastokriisin kanssa  kasvaneeseen sukupolveen.


Mikko Kamula on Tampereella asuva kansanperinteen tutkija ja harrastaja. Kamula kirjoittaa kuusiosaista Metsän kansa -romaanisarjaa, joka on tyylilajiltaan sekoitus historiallista proosaa ja fantasiakirjallisuutta. Hän ammentaa tarinoidensa aiheita suomalaisesta kansanperinteestä ja mytologiasta, joihin perehtyi yli kymmenen vuoden ajan ennen kirjasarjansa aloittamista.

Kuva: M.G. Soikkeli


Meri Luttinen on tamperelainen esikoiskirjailija. Hän on valmistunut maisteriksi suomen kielestä ja kirjallisuudesta ja työskennellyt suomen opettamisen ja oppimateriaalien parissa.

Luttisen teos Myrskynsilmä sijoittuu muinaissuomalaiseen fantasiamaailmaan, ja se on voittanut Topelius-palkinnon sekä ollut ehdokkaana Finlandia Junior-palkinnon saajaksi. 

Kuva: M.G. Soikkeli

Carita Forsgren on kirjoittaja, kuvittaja, yrittäjä ja graafinen suunnittelija. Forsgren on kirjoittanut novelleja sekä romaaneja. Kirjailijan teoksia ovat mm. Kolmen kuun kuningatar (2009), Auringon kehrä (2010) ja Jänistanssi (2011). Hänen tuotannossaan yhdistyvät jännitys sekä historialliset aiheet. 

Kuva: Otava

Karoliina kuuluu KEIO -yhtyeeseen, jonka kappaleita hän esittää festivaalilla akustisena, vain nainen ja kitara.
Lauluja luonnosta, kaikuja ympäristöstä. Haurasta, herkkää ja hyväilevää. Musiikkia, jolla tuoda vieno hymy tai herättää utuinen kyynel.

@karoannasofia
@keiomusic

Tiiliskiviklubilla lisäksi esiintymässä:

Ella Julia (@olenellajulia) on tamperelainen ihmisoikeusaktivisti ja sanataiteilija. Runoudessaan hän tarkastelee itseään ja ympäristöään aivan liian suuren suurennuslasin lävitse – kuulija kiskotaan arjen aallonpohjista hurmoksen huipulle ja takaisin ja välissä pyyhitään räkää poskelta. Ella Juliaa on kuultu kahviloissa ja klubeilla, mielenosoituksissa ja festareilla. Teksteissään Ella Julia nauraa ja itkee – itselleen, sekä maailmalle.

Kuva: Emma Konttinen