Esiintyjät 2020

Ulla Lehtinen on kotimaisen kirjasomen monitoiminainen. Hän on Oma huone -kirjallisuuspodcastin toinen vakioääni ja juttelee kirjoista Instagramissa @tarinannuppuja-käyttäjätunnuksen takana. Lehtinen on lukumaratoneja ja kirja-aiheisia somekoulutuksia järjestävän Aami-kollektiivin perustajajäsen. Somen ulkopuolella Lehtinen kirjoittaa gradua Jyväskylän yliopistossa kirjallisuuden oppiaineeseen ja työskentelee freelance-toimittajana.

Jonna Nummela aka Nihkee Akka on lavarunoilija, koomikko, feministi ja Pesän asennekustannuspäällikkö, jolle runous on yhteiskunnan ovien potkimista sisään ja huumori tapa purkaa yleisön ja esiintyjän välisiä raja-aitoja. Nihkee Akka on poetry slamin hallitseva pm-mestari.

Minna Koivula kirjoittaa Bibbidi Bobbidi Book -kirjablogia yhdessä ystävänsä Laura Kuivalahden kanssa. Bibbidi Bobbidi Book tarjoaa kirjasisältöjä pääasiassa kolmessa kanavassa: blogissa, Youtubessa sekä Instagramissa (@bibobookblog). Minna työskentelee tällä hetkellä väitöskirjatutkijana Jyväskylän yliopistossa ja on aiemmin tehnyt töitä toimittajana. Kirjojen ja lukemisen lisäksi hän pitää teestä ja uusien asioiden oppimisesta.

J.P. Laitinen on Tampereella asuva vapaa kirjoittaja. Laitisen esikoisromaani Lume oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi syksyllä 2019 ja tuli kilpailussa toiseksi. Lumetta on verrattu muun muassa DostojevskinPeter Handken ja Thomas Bernardin tuotantoon.  Laitinen on julkaissut myös tietokirjoja ja toiminut ympäristötoimittajana. Hänelle on myönnetty mm. Tutkivan journalismin Lumilapio-palkinto ja Keskon kestävän kehityksen tunnustuspalkinto.

Kuva: Jarkko Mikkonen


Antti Rönkä (s. 1996) on kotoisin Vääksystä. Hän on opiskellut kirjallisuutta ja kasvatustieteitä Jyväskylän yliopistossa ja harrastanut yleisurheilua sekä pianon soittoa. Hän haaveilee asunnosta Helsingin keskustassa. Jalat ilmassa on hänen esikoisromaaninsa.

Kuva: Marek Sabogal


Aino Vähäpesola on helsinkiläinen kustannustoimittaja. Hänen esikoisteoksensa Onnenkissa julkaistiin keväällä 2019, ja se oli ehdolla Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi.

Kuva: Meri Björn

Taneli Toppari esittää riisuttua ja vähäeleistä musiikkia mies ja kitara -periaatteella. Topparin musiikin tavaramerkkejä ovat yksinkertaiset ja puheenomaiset laulumelodiat sekä sanoituksissa usein toistuvat pettämisen, vieraantumisen ja paikoilleen jumiutumisen teemat.

Outuo on kahden kirjailijan, Alexandra Salmelan ja J.P. Laitisen leikki- ja tutkimusprojekti, jossa kirjoitettu teksti, teatteri ja esitystaide paiskautuvat toisiinsa uutta luovalla tavalla. Tuloksena on genrerajoista piittaamaton monitaiteellinen proosaperformanssi.

Napsteri on jyväskyläläinen räppäri ja runoilija. Napsterin räpeissä käsitellään pääosin elämän melankoliaa. Metaforien ja sanaleikkien kautta samaistutaan muun muassa biojätteeseen ja kukkaan. Kuuntele SoundCloudista.

Emily Hallfast on tamperelaissyntyinen, taiteilija ja queer. Rajapinnat ja auki oleminen kiinnostavat Hallfastia niin elämässä kuin taiteessa. Hallfast kirjoittaa fiktiota omasta elämästään, sillä on kirjoitettava siitä minkä tuntee. Viime vuosina Hallfastia kiehtoneita aiheita ovat vapaaehtoinen lapsettomuus, queer-kokemus ja monisuhteisuus.

Kuva: Minja Kaukoniemi

Tukkateatteri on tehnyt tamperelaista harrastajateatteria jo vuodesta 1999. Löydät meidät Laukontorin laidalta osoitteesta Laukontori 12. Tutustu lisää www.tukkateatteri.fi.

EKF:ssä Tukkateatterilta nähdään kooste Virtudes-näytelmästä, joka soveltuu koko perheelle, sekä Tukkaimpro, joka on Tukkateatterin jäsenistä koostuva improvisaatioteatteriryhmä, jonka tekemisessä keskeistä ovat kukkakuviot ja kuperkeikat.

Tiiliskiviklubilla lisäksi esiintymässä:

Vapaata ja vilpitöntä katurunoutta – Pale Varjele on se outo ja kohtelias naapurisi, joka huhuilee öisin tähdille ikkunasta ja päivisin postilaatikosta. Beat-estetiikasta ja räpin rytmikkyydestä ammentava runoilija jakaa toivontäyteiset oivalluksensa elämänahdistuksen keskeltä, vierestä, läpi ja aina ytimeen asti. ”Pari sanaa ahdistuksesta:
hnng arrghg”


Missikisat pakoilee  genrelokeroita, mutta myöntää omin sanoin soittavansa klassisen rockin, köyhän miehen progen ja indien omintakeista sekoitusta.

Yhtye on julkaissut levy-yhtiö Soit Se Siltillä neljä ep:tä ja keikkaillut yhtyeiden kuten Lokit, Rättö & Lehtisalo, Kynnet ja Tryer kanssa ja koonnut tiukoilla live-esiintymisillään vannoutuneita kannattajia Helsingistä Rovaniemelle.